Från Sportplan till Riga med Finlands regionlag
IK MyranPublicerad: 16.01.2024 19:14

Från Sportplan till Riga med Finlands regionlag

Västfinlands och Österbottens gemensamma regionlag (West Finland United), födda 2009 och senare, deltog i januari i Riga Winter Cup. Laget reste till Lettland den 11 januari och spelade en tre-dagars turnering mot internationella lag.

Turneringsresan är en del av ett regionalt utvecklingsprojekt där man strävar efter att erbjuda unga spelare internationella matcher inom regional verksamhet. MMT vill passa på att lyfta fram en gulsvart produkt som var en av de drygt 20 spelare från regionen som blev förtjänt en plats i regionlaget. Från Sandbacka bördige Ted Söderström fick chansen att representera regionlaget i Lettland. Söderström spelar till vardags i Jaros B-juniorlag men fick sina första beröringar med bollen och grenen i IK Myran.

Av resultaten att tolka var Regionlaget inte endast och representerade, utan också presterade. Laget inkasserade tre vinster, en oavgjord samt en förlust. Poängskördet gav därav regionlaget en imponerande silvermedalj med i bagaget. MMT vill passa på att lyfta fram Nedervetil-sonen Ted Söderström för fina insatser på den internationella fotbollsplanen. Keep up the good work!


IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com