Herrarna pallade för trycket
22.9.2020 22:23 Nyheter / Herrar

IK Myran - PeFF 3-1 (2-0)

Årets sista match blev en nervkittlande tillställning i 94 minuter. PeFF bjöd verkligen på hårt motstånd och matchen var mycket jämn. Vi fick inte igång vårt presspel som har varit så bra säsongen igenom. Spelet med boll var inte heller någon fröjd för ögat. Det är dock oväsentligt hur lördagens match såg ut, det var ändå mycket starkt av spelarna att klara av den press som laget hade på sina axlar.

Lagets trogna målskytt under många år Marlo Brännkärr blev stor matchvinnare med två mål I första halvleken. Nicholas Enroth som har gjort en strålande höstsäsong fick äran att sätta 3-1 med säsongens sista spark.

Det har varit en mycket framgångsrik säsong där vi har gått från klarhet till klarhet. Spelarna har varit mycket ödmjuka och har haft respekt för alla motståndare som vi har mött. Matchen mot Esse IK var säsongens absoluta höjdpunkt där vi gjorde vår bästa prestation för säsongen när det behövdes som mest. Det var också för att Esse IK vägrade att förlora mot andra motstånd som vi var tvungna att vinna och utveckla vårt spel under hela säsongen.

Den gemenskap som vi har haft genom hela säsongen är beundransvärd. Spelarna har lagt en hög kravnivå på sig själva och supportat varandra att bli bättre både individuellt och som lag. Vi tränade 4 ggr/vecka efter corona-pausen I juni/juli och nötte in vårt spelsystem som kräver mycket av varje spelare.

IK Myrans fans är också sagolika, ingen skillnad om vi har träningsmatch i Lochteå eller seriematch i Ylivieska så finns det alltid gott om Myran fans på plats. Ett stort tack till er!

En stor eloge också åt talkofolket på matcherna och sponsorinsamlarna - utan er vore ingenting möjligt!

Målen:

26’ 1-0 Marlo Brännkärr (Nicholas Enroth)

45’ 2-0 Brännkärr (Tomi Björklund)

94’ 3-1 Enroth (Niklas Rautio)

Laget: Oskar Backström; Tomi Björklund, August Stenberg, Oskar Ylimäki, Max Högnäs; Nicholas Enroth, Sebastian Åström, Kim Salonen; Rasmus Wassborr, Marlo Brännkärr (83’ Niklas Rautio), Robin Skog. Valter Hassel, Martin Rasmus, Joel Wikman, Thomas Dalhem, Lukas Rasmus, Markus Enlund

/Andreas Kaitajärvi

Tränare


   
Mera nyheter
IK Myran
«  Oktober   »
Kategorier