Esittely
Ottelutilastot
IK Myran IKM II - TUS
2021 - Herrar II - Miesten Vitonen
Klo 15:00 Nedervetil, Idrottsplan
5
Sep

Kommunderby på Nedervetil Sportplan!

Övre slutserien har nu dragit igång i division 5, och det börjar vara en stund sedan Myrans andra lag lirat på hemmaplan. Men nu är det dags igen, och som grädde på moset e de derby, Kommunderby!


För Myrans del har man hunnit med en match sedan övre slutserien körde igång, och det inledde man med en tuff bortamatch utan poäng mot Esse IK II som är seriefavoriter. Efter det har man haft en bra träningsvecka och är redo för att få igång poängskördet igen. Nu är det som sagt hemmamatch som gäller och på besök kommer TUS representationslag. Lagen möttes ju för bara några veckor sedan, då var det TUS som hade bättre flyt och lämnade med alla 3 poäng på Forsbackaplan. TUS har efter det redan hunnit med 2 matcher i övre slutserien och har börjat starkt med 4 ihopskrapade poäng.

Inför söndagens match har därmed TUS klättrat till en tredje plats i tabellen. Idrottsklubben ligger med bara en match spelad i övre slutserien på en sjätte placering.


MMT:s Tips:

Söndagens match kommer att erbjuda publiken på en underhållande match, MMT ser inte 0-0 som en alternativ. I Bortalaget finns det anfallshot under Elias Grahn som gjort 8 mål på 6 matcher. TUS har också erfarenhet i mittfältet med t.ex. Andriy Fadeichev.

Idrottsklubbens svar på bortalagets målfarlighet är Marlo Brännkärr. 16 mål på 9 matcher säger sitt. Kanske man även kan se en målgörare som efter alla år varit känd för att hålla målet tomt.

Trots lagens förra möte tror MMT att en spikad 1a känns som ett väldigt bra spel.

Men, detta spektakel upplevs bäst, och endast på plats, så häng med!


// MMT
Derbyseger Derbyseger Hej, Hej!!

Det blev til slut en efterlängtad och skön vinst för herrarnas andra lag i söndagens Derbymatch. Många målskyttar fick fina publiken se efter att domaren blåste av till resultatet 5-2

När domaren blåste igång första halvleken syntes det direkt att hemmalaget ville köra hårt, och tog direkt hand om spelet. Och tack vare detta tog det inte länge för Myran att göra första målet. Från en hörna landade bollen löst framför TUS målet och där var det Marcus Enroth som var först på bollen och kunde fira 1-0 målet efter 4 spelade minuter. Marlo Brännkärr hade innan derbyt gjort mål i sju raka matcher för Myran II, varför ändra på det? när 19 minuter var spelade sköt Marlo hemmalaget till ett 2-0 ledning och förlänger därmed målsviten till 8 raka matcher!

Efter 2-0 målet blev det lite lugnare. Myran hade några fåtal chanser att utöka ledningen ytterligare. Istället blev det TUS som lyckades i en frisparks inläggsförsök som ingen spelare slapp på, men lyckades endå överlista Oskar Backström i målet. Ett harmt s.k. "Pukukoppimaali" i den 44e minuten och domaren blåste till halvlek strax efteråt.


Första halvan av andra halvleken blev lite sämre fotboll, där ingendera av lagen lyckades med att föra bollen. men sakta men säkert var det Myran som började komma till chanserna igen. Och i 75e minuten gav det resultat. Mats Nyberg lyckades med sitt avslut och ställning var 3-1 och Myran fick igen lite andrum.
Och det tycktes hjälpa, för det började komma fler chanser för hemmalaget.

83e minuten fick Myran frispark i ett farligt läge, och det ekade till direkt på planen "Nå hitt tar ja!". Olli Nylund tog bestämt bollen, placerade den i rätt läge, tog par tio sekunder tid att stretcha upp benen, och sköt sedan in 4-1 otagbart för bortamålvakten.

Och målen fortsatte komma. Bara 2 minuter efter slapp Marlo och driva bollen i högra kanten, han fick iväg ett hårt och bra inlägg som hittade Lucas Hansens panna, varav bollen sökte sig genom stolppe in i mål, ett snyggt avslut.

Publiken fick i slutet av matchen se ett ännu finare avslut, Då TUS igen i sista minuten av halvleken gjorde mål. Även denna gång på Frispark, nu lite längre ifrån. Lindbäck Tommy dundrade iväg ett fint skott med bra bollbana rätt i mål, otagbar för Oskar.

Och strax därpå var matchen slut enligt domaren Mika Ylikorpi, som gjorde ett väldigt bra match!

Bra i hemmalaget var Olli Nylund, först i anfall och sedan som deffensiv mittfältare vilket han bemästrade fint!

Utmärkte sig i bortalaget var mittbacksparet Grah&Furu som lyckades hålla borta många anfall.


För Myrans andra lags del är det ingen paus som gäller, utan veckan fortsätter med två matcher, en borta och en hemma.
För publikens del kan MMT glad meddela att bortamatchen är endast i Kokkola, närmare sagt kipparihallen så dit hittar ni säkert på Onsdag.

Sedan avslutar vi veckan med att få Kpallo på besök. Håll utkik för mer info!

//MMT
Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
IKM II 5 - 2
(2-1)
4' Mål Enroth Marcus

19' Mål Brännkärr Marlo

44' Mål Bugai Iurii

75' Mål Nyberg Mats

83' Mål Nylund Olli

85' Mål Hansen Lucas

89' Mål Lindbäck Tommy
Mera nyheter
IK Myran
«  Augusti   »
Kategorier