IK Myran Myran - LoVe  3 - 2

Nedervetil skola TN

Myrorna drog det längre strået i en tuff kamp

Torsdagkvällen bjöd på sällan skådad spänning i Nedervetil. På hemmaplan möttes IK Myran och LoVe i en förhandstippad jämn kamp.

LoVe lyckades med sina anfall i den första halvleken och i pausen skrevs siffrorna 0-2. Trots Myrans otaliga skott på mål var det ständigt ribba-ut, stolpe-ut eller skott som flög strax över eller bredvid målet. LoVes målvakt gjorde också en genomgående stark insats genom hela matchen! Vi hade svårt att komma upp i vår egen nivå och fick bokstavligt talat kämpa i motvind.

Med slokande huvuden kom flickorna på pausvila. Efter mycket pepptalk och boostande av självförtroendet drog vi upp ”snåre” och andra halvleken startade vi betydligt starkare än vi avslutat den första. Nu inleddes en kamp mot klockan. Flickorna krigade sig igenom de resterande 35 minuterna och målchanserna avlöste varandra. Efter ett välförtjänt mål av Ellinor i den 48:e minuten började vi se en ljusning. Enni reducerade till 2-2 i den 62:a minuten och efter att Ellinor gjorde 3-2 i den 68:e minuten vågade vi börja tro att även detta går vägen.

Tränarna är ofantligt stolta över de krigande flickorna som inte gav upp trots att det såg mörkt ut i första halvlek. Matchen bjöd på spänning och dramatik och glädjeropen skallade när domaren blåste av matchen. Nu lyckönskar vi alla lagkompisar som tidigt imorgon bitti drar iväg till huvudstaden och stafettkarnevalen!

Följande match spelar vi på Kristi Himmelsfärdsdag kl 12.00 på Sandhagens konstgräsplan. För motståndet står ett tufft KPV. Vi hoppas förstås på starkt publikstöd också nästa vecka!

Statistik

3 - 2

LoVe
(0-2)
12'Maalimaali Oma
21'MaaliYrjänä Milla
47'MaaliOllqvist Ellinor
61'MaaliSärs Enni
67'MaaliOllqvist Ellinor