Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - ONS
2020 - Damer - Naisten Suomen Cup 2019-2020
Klo 20:00 Kokkola, Kippari Hall
19
Jan

IK Myran snabbt tillbaka på gamla betesmarker


11 veckor efter sista sparken säsong 2019 är IK Myrans damer tillbaka i Kipparihallen för att sparka igång tävlingsssäsongen 2020. Finlands Cup som inleddes under förra hösten har kommit fram till gruppspelsskedet. Vi spolar tillbaka lite och konstaterar att IK Myran tog sig till gruppspelet genom att besegra Lapuan Virkiä i Lappo med 0-9 i den omtalade "Superkierros" där ligalagen mötte ett lag lägre ner i seriesystemet. Nu har de 12 lagen som gick vidare under hösten delats in i fyra grupper med tre lag var där alla möter varandra en gång. Förutom IK Myran består gruppen av söndagens motståndare ONS från Uleåborg och storsatsande KuPS från Kuopio som de gulsvarta möter på bortaplan den 1 februari.

Särskilt mycket vatten har inte hunnit rinna under bron efter degraderingarna men en hel del har hunnit hända i förra säsongens två ligalag, Idrottsklubben Myran och Oulu Nice Soccer. Det blir två väldigt nykomponerade lag som ställer upp till dans kl. 20.00 I KIpparihallen. Bortalaget ONS har redan hunnit meddela att det blir en generationsväxling i Uleåborg och att man satsar på en mittenplacering inkommande säsong. Uleåborg och ONS kryllar dock av talangfulla unga fotbollsspelare så ett skickligt fotbollslag där bollen gör jobbet är att vänta under fotbollskvällen.

Hemmalaget IK Myran är inne i en liknande metamorfos och laget som ställer upp och försvarar de gulsvarta färgerna har aldrig spelat ihop förr men det kommer inte att hindra varje spelare att ge allt under de 90 minuter matchen pågår för det är det som man gör när man representerar Idrottsklubben. Från lagets sida hoppas man att även supportrarna snabbt ställer sig bakom det nya laget och ger det stöd som spelarna behöver. Vi är inne i en ny fas av damlagets existens och vem som spelar imorgon får du reda på genom att spendera den sena söndagskvällen i Kipparihallen.

IK Myran - ONS, söndag 19.1 kl. 20.00, i Kipparihallen Karleby. Inträde 5€. Servering. VÄLKOMMEN!

IK Myran toivottaa yleisön ja vierailevan joukkueen Onssin tervetulleiksi Suomen Cupin otteluun Kipparihalliin. Tule paikan päälle katsomaan kuka pelaa IK Myranin peliasussa.

IK Myran - ONS, sunnuntaina 19.1 klo. 20.00 Kipparihallissa Kokkolassa. Sisäänpääsy 5€. Tarjoilu. TERVETULOA!


Seger i säsongens första match för nykomponerade damlaget


Det var mycket som var nytt när IK Myran sparkade igång säsong 2020 med gruppspelsmatch i Finlands Cup. En sak var dock som alltid förr. Stödet från läktarna var stort, högljutt, passionerat och med glimten i ögat. Några som varit med förr visste förstås vad som komma skulle men för de flesta i den gulsvarta dressen var upplevelsen av supporterstödet deras första. Aldrig blir man riktigt van med denna fantastiska Idrottsklubb som samlar gammal som ung för att tillsammans stöda föreningen i vått och torrt. Oavsett serienivå kan man igen konstatera att på läktaren är IK Myran bäst - ingen protest!

Själva cupmatchen var en jämn tillställning där de vassa målchanserna saknades. Hemmalaget, IK Myran, skulle dock gå till pausvilan i en 1-0 ledning efter att Amanda Kass långa inkast lämnade och studsa i straffområdet. Till slut hittade bollen Moa Widjeskog som serverade en av debutanterna, Ylivieskabördige Vera Mattila, utanför boxen och hennes skott hittade in under ribban.

Efter pausen inledde ONS bra och kunde också kvittera matchen på hörna då Assi Lieska volleylobbade in bollen bakom Tia Lindqvist i målet. Matchen avgjordes dock i praktiken när IK Myran bytte in 14-åriga virvelvinden Piita Kytölaakso på en ytterplats. Hon var en konstant hot för bortalagets högerback och i den 83' minuten tog hon sig än en gång om på kanten, sköt ett skott som målvakten inte kunde hålla, och Alina Matilainen slog in returen från närhåll.

Det blev också matchens slutresultat och IK Myran plockade med sig tre blytunga poäng. De två lag som går vidare ur gruppen avgörs i praktiken nästa helg då ONS möter ligalaget KuPS hemma. Det sannolika scenariot är att storsatsande Kuopiolaget firar vinst i Uleåborg vilket skulle innebära att matchen mellan KuPS och IK Myran saknar egentligen betydelse den 1 februari. Matcherna skall dock som vanligt först spelas och efter det kan man dra de nödvändiga slutsatserna.

Trots den stora spelaromsättningen som Idrottsklubben hamnat utför gjorde nästa generationens IK Myran spelare bra ifrån sig och kan vara stolta över sin insats. Säsongen inleddes tidigt men de tidiga signalerna visar även att det kan bli en mycket solig fotbollssommar.
Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
2 - 1
(1-0)
55' Mål Lieska Assi
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier