Naiset, Naisten Liiga

FC Honka - IK Myran   4 - 1

Tapiolan N 1

Frustrerande eftermiddag i slaskiga Hagalund

Det blev ingen fortsättning på poängregnet i utmanande förhållanden vid Hagalunds idrottspark. Hemmalaget gick ut ur striden som en klar segrare med siffrorna 4-1 vilket sett till hela matchen kan anses någorlunda rättvist. Frustration är dock kanske det bästa ordet att beskriva den slaskiga eftermiddagen.

Hemmalaget inledde piggt och vaskade genast fram en inledande chans innan myrorna riktigt hann positionera sig på plan men efter det var det för dagen svartklädda bortalaget som skapade det mesta och farligaste. Ett flertal goda skottlägen och ett par riktigt fina chanser kom aldrig upp som mål på resultattavlan och som det brukar stack hemmalaget upp och gjorde ledningsmålet. Desto längre halvleken led tog dock hemmalaget tillbaka taktpinnen men andra målet strax före halvtid kan anses turligt då ett nick mot mål tog Annika Grundvall i ansiktet och friställde en annan Honka spelare som enkelt kunde rulla in bollen.

IK Myran öppnade också andra halvleken piggt och tryckte tillbaka hemmalaget under de första tio minuterna. Ett par halvgoda lägen följdes upp med Sofia Matikainens jätteläge då hon på ett inlägg nickade bollen om hemmamålvakten Pauliina Nuora endast för att se en uppoffrande Honka försvarare rädda på mållinjen. En stund efter detta kom hemmalaget i sin första ordentliga anfall och bollen fann sig in i nätmaskorna efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Så kan det gå. Idrottsklubben gav dock inte upp utan fortsatte sätta press på hemmalaget och efter en timme nickskarvade Viktoria Byskata bollen åt Chelsy Swackhamer som utmanade och avlossade ett hårt skott som gick in via målvaktens händer. Den glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget tilldömdes en straff som de förvaltade. Resten av halvleken spelades bort där båda lagen stack upp men där myraniterna närmare slutsignalen började slarva och bjöd in motståndaren till farligheter.

FC Honka var ett jämnt och skickligt lag. I samma andetag hade IK Myran sina ljusa stunder och man borde ha förvaltat målchanserna bättre. Nästa vecka spelas dock en, för Idrottsklubben, mera relevant match då man besöker TPS i Åbo. Hela föreningen hoppas att Åbosektionen är på plats för att stöda myraniterna till seger.

Statistik
FC Honka

4 - 1

(2-0)
61'MaaliSwackhamer Chelsy
61'MaalisyöttöByskata Viktoria