Naiset, Träningsmatcher 2019

IK Myran Damer - ONS  3 - 2

Kipparihallen

IK Myran segrade mot ONS

En månad kvar till seriestarten för Idrottsklubbens ligalag betyder att träningsmatcherna börjar dugga tätare och igår på lördagen under prime time i Kipparihallen mötte man genrepande ONS från Uleåborg. Bortalaget inleder seriespelet nästa vecka mot HJK hemma medan myraniterna också inleder mot HJK men först den 13 april och på bortaplan.

IK Myran spelade senast mot ONS i ligakvalet 2017 och då vann man på hemmagräset men förlorade klart på bortaplan under tak. Trots att det endast handlar om en träningsmatch kan man nu ändå konstatera att man vunnit över ligalaget även i dessa omständigheter under taket i Karleby. Resultatet skrevs 3-2 efter en 1-0 ledning i paus.

Första kvarten var som förväntat svår för de gulsvarta damerna. Bortalaget har spelat flera tävlingsmatcher i cupspelet under vintern och är bara en vecka från seriepremiären vilket som förväntat syntes i de inledande duellerna då detta var hemmalagets första match mot motståndare på samma nivå. Desto längre halvleken led kom dock IK Myran bättre in i spelet och i slutskedet kunde hemmalaget ta ledningen efter att Katie Murray fick oändligt med utrymme på mittplan och med en delikat genomskärare frispelade Sanna Ög som behärskat placerade in bollen bakom ONS-målvakten. Sannas första mål i gula tröjan.

Andra halvleken började på bästa sätt då Viktoria Byskata överrumplade bortalagets zonmarkering, mötte Annika Grundvalls hörna, och nickade in andra målet i matchen. ONS kom in i matchen efter sitt reduceringsmål och nästa tiominuters period i matchen var Myrans sämsta då bortalaget också lyckades kvittera matchen genom ett jätteskott av myranbekanta Veera Vääräkoski. Matchen skulle dock avgöras till myraniternas favör då en tilltrasslad situation efter en hörna framför ONS målet till slut förvaltades av ytterbacken Laura Wentjärvi.

Över 90 minuter kan man konstatera att rödklädda bortalaget hade lite mera boll men gulklädda hemmalaget var farligare offensivt. Jillian McVicker i målet tvingades kapitulera två gånger men testades inte på allvar ännu i denna match. Mot nästa drabbning!

Laget: Jillian McVicker(mv); Fanny Lindholm, Sabina Wallis, Amanda Kass, Laura Wentjärvi; Annika Grundvall"C", Katie Murray, Viktoria Byskata; Chelsy Swackhamer, Sofia Matikainen, Marie-Helén Prest. Bytesspelare: Elin Gripenberg(mv), Rebecca Rasmus, Sanna Ög, Tilde Hellund, Moa Widjeskog, Lotta Kass, Ella Grannabba, Antonia Svenlin

Statistik

3 - 2

ONS
(1-0)
42'MaaliÖg Sanna
42'MaalisyöttöMurray Katie
50'MaaliByskata Viktoria
50'MaalisyöttöSwackhamer Annika
65'MaaliWentjärvi Laura