Miehet II, Kutonen

IK Myran - PUF  3 - 0

Kronoby, Centralplan

Segertåget rullar vidare efter femte raka segern.

När Esko Karvinen på måndagskvällen visslade för fulltid vid Kronoby Centralplan var det ingen fråga om vem som var det bättre laget under kvällen. Myran herrar II hade tagit sitt femte raka segern i division 6!

Och vilken match det var! Hela laget hade redan vid uppvärmningen saken under kontroll och när matchen började kunde man påbörja att köra på med Carl-Johan Enroths "sexy-football". PUF försökte strax sätta hög press på Myran men försvaret kunde lätt spela bollen i sidläg och fortsätta frammåt till den unga mittfältet som höll huvudet kallt. Redan vid 2 minuters spel skulle PUFs press straffa sig när släpande anfallaren Mats Nyberg fick bollen och snabbt fick den vidare genom försvaret. Där kom Rasmus Wassborr rusande i full fart och var snabbt ensam mot målvakten och gjorde inga misstag, 1-0.
Efter 1-0 målet fortsatte Myran köra på och gav många genomskärningar genom försvaret, men nu hade PUF-målvakten vaknat och rusade väldigt bra ut och rensade genomskärningarna gång på gång. Men då var det bara att plocka fram nästa vapen, den unge talangen Lucas Hansén, som har öppnat säsongen fint, fick bollen utanför målvaktområdet, och med ett ryck spelade han sig förbi två försvarare i straffområdet och sköt säkert in bollen i mål, 2-0!
Resten av halvleken följdes av flera chanser och det kunde ha varit en större ledning för myran i halvlek, medan PUF hade kommit till några halvchanser men alla avslut hamnade för det mesta över målet.

Andra halvleken fortsatte med myrans bollrullning och försök att hitta de rätta chanserna, men det skulle bli en aning nervöst när domaren Esko Karviainen skulle ge en chans åt PUF att komma in i spelet med att vissla för straff efter att Mikael Lauren varit starkare i en närkamp.
Men Jean Auren i målet visade bra kyla och kunde psyka lite motståndaren att få iväg ett osäkert (dålig) straff som Jean enkelt kunde plocka upp.
Kort efter detta var det dags för nästa belöning för Myran. Thomas Parviainen som had slungat iväg flera inkast int till straffområdet, i med och motvind, slungade iväg nästa inkast till lite över straffpunkten där Lucas kunde skarva vidare till Mats Nyberg som fick sätta in 3-0.
Efter detta var det så gott som slutspelat, när myran höll bollen för det mesta och PUF försökte några gånger slippa iväg på kontring med rutinerade Myran kunde bryta taktiskt dessa försök.
Matchen slutade i en komfortabel 3-0 vinst och segertåget rullar vidare för herrars andralag.

Tränarens kommentarer efter matchen lyder:
Vinsten kunde ha varit minst det dubbla men Kronqvist i PUF målet var bra. Pensalas enda målchans var en hårtdömd (feldömd) straffspark som Jean räddade.
Försvaret med Jean, Ted, Mikki, Marcus, Martin R. och Linus. Spelade rutinerat och hade en ganska lätt match.
Vårt unga mittfält Rasse, Jakob, Benjamin och Lucas var mycket bra. Liksom Matti som släpande forward.

Nästa match är den riktiga hemmapremiären för segertåget och detta inträffar måndagen 17.06 kl.19:00

YOGI!

//MMT

Statistik

3 - 0

PUF
(2-0)
2'MaaliWassborr Rasmus
2'MaalisyöttöNyberg Mats
16'MaaliHansén Lucas
70'MaaliNyberg Mats
70'MaalisyöttöHansén Lucas
78'VaroitusVikman Joel
81'VaroitusLauren Mikael