IK Myran - KUF  3 - 0

Terjärv, Konstgräsplan

Rutinerad premiär för reservlaget

Det blev helt som förväntat en underhållande kväll på Terjärv konstgräsplan för herrarnas andralag.
Som det brukar vara på säsongspremiär så var det en del sökande efter positioner och rätt tempo, som KUF klarade av att hitta först och tog bra tag om spelet under första minuterna. Men ganska snabbt blev det ordning på myrans spel och chanserna började komma, bl.a via fasta situationer med längre bollar av Kaitajärvi.
Och sen, i den 38 minuten, fick Kevin Hulden kontroll över en lös boll och spred ut bollen till vänster, där den yngre Hansén Brother, Lucas kom framrusande, och smällde in bollen i främre krysset, och där såg det ut som bägge lagen visste vart matchen var påväg.
De andra målen kom på fasta situationer med långa bollar in i straffområdet, i den 45 minuten nickade Lauren snyggt in i bakre hörnet till 2-0 och i den 51 minuten fick Veeti Jylhä tag i en lösboll efter en långboll in och sköt in 3-0.
efter det försökte Myran att utöka ledningen under en tid men utan resultat. KUF försvararna offrade sig modigt och blockerade skott och inläggsförsök, Inte ens Parviainens tunga kanoner lyckades att ta sig igenom.

Men istället började KUF att komma fram till några halvchanser. MMT ville gärna se i vilken form målvakten Auren skulle vara i denna premiär, och Auren svarade, När Myrans försvar var en sekund borta blev en motståndare frispelad ensam mot mål och fick iväg en riktigt bra avslut, men dock visste han inte att i målet stod en f.d juniorlandslagsmålvakt i Ishockey och Auren reflexräddade avslutet med "klubbhandsken" över mål.

Kort efter detta var matchen slut, 3-0 vinst i premiären och första 3 poängaren var ett faktum.
Eftersnacket löd mest om att vem som kommer kunna stoppa Myrans andralag under denna säsong.

(2-0)
38'MaaliHansén Lucas
38'MaalisyöttöHulden Kevin
45'MaaliLauren Mikael
45'MaalisyöttöNyberg Mats
51'MaaliJylhä Veeti
76'VaroitusEnroth Marcus