Pingissiffror på Nedervetil sportplan
Publicerad: 25.07.2020 00.00

IK Myran utklassade gästerna från Nivala i torsdagens match på Nedervetil sportplan. Det var fullt ös från första matchminuten och hemmalaget slutade inte med sin frenetiska press förrän Mats Andersson blåste av förr full tid.

Trots den aktiva inledningen på matchen så fick bortalaget straffspark när ställningen var 0-0 i mitten av första halvlek, Valter Hassel drog ändå det längsta strået när han knep straffen. Kort därefter stod det 3-0 på tavlan och hemmalaget gick in i pausvilan med en trygg ledning.

IK Myran fortsatte sin intensiva press i andra halvleken och nu började laget även ta tillvara på målchanserna som uppstod. Lagets breda spelarmaterial kunde utnyttjas och hela matchtruppen var på fint spelhumör. En stor eloge åt alla spelare!

En stor eloge även åt publiken som trotsade det ostadiga vädret. Sportplanens gräsmatta är också i prima skick så även ett stort tack till Steephill AB.

Nästa match är redan nästa tisdag när IK Myran gästar FF Jaro/U23 på västra plan i Jakobstad.

Målen
27' 1-0 William Kangasniemi (Lukas Rasmus) str.
28' 2-0 L.Rasmus (Alexander Wargh)
33' 3-0 Markus Enlund (Nicholas Enroth)
46' 4-0 Rasmus Wassborr (Kangasniemi)
48' 5-0 Sebastian Åström (Enlund)
49' 6-0 Enlund (Enroth)
54' 7-0 Wassborr (L.Rasmus)
62' 8-0 Marlo Brännkärr (Kangasniemi)
70' 9-0 Kangasniemi
90'10-0 Max Högnäs (Wassborr)
90'11-0 Brännkärr

Laget: Valter Hassel; Tomi Björklund(72' Sebastian Kankaanpää), Joel Wikman, Oskar Ylimäki, Max Högnäs; Nicholas Enroth, William Kangasniemi(83' Martin Rasmus), Sebastian Åström; Alexander Wargh(37' Rasmus Wassborr), Lukas Rasmus(59' Marlo Brännkärr), Markus Enlund(70' August Stenberg). Oskar Backström