IK Myran kompletterar truppen inför slutspurten
8.8.2019 19:01 Nyheter / Damer

Spelartrafik i myrarmén

Det internationella transferfönstret stänger på fredag och IK Myran har skrivit kontrakt med Jessica Ayers som spelade i föreningen 2016. Då endast tre amerikanska spelare får delta under ett matchtillfälle betyder det att en spelare måste stå över varje omgång. Ayers är redan på plats i Nedervetil och då Jillian McVicker ännu är konvalescent efter sin hjärnskakning fanns det ett ypperligt tillfälle för henne att debutera direkt på lördag mot TPS, dock så bär Jess på en liten skada som kommer att hindra henne från spel ännu denna lördag.

Jessica Ayers stod för 10 mål på 13 matcher före hon återvände till studierna i slutet av juli 2016.

Inhemska transferfönstret är ännu öppet ungefär en månad och om rätt spelare dyker upp håller man ögonen öppna och agerar vid behov men inför cupmatchen mot Lapuan Virkiä så skrev man också kontrakt med byns egna Maria Högnäs som även debuterade och spelade en halvtimme i 0-9 segern. På lördag hanterar således Mia en dubbelroll som spelare och lagets fysioterapeut.

Janni Laakso återvänder till sina läkarstudier i Uleåborg och trots att spelrättigheterna finns i IK Myran har hon med största sannolikhet spelat färdigt för denna säsong. Idrottsklubben tackar dock Janni för sina insatser även under detta fotbollsår.

Rebecca Rasmus som hållit paus en längre tid har nu också officiellt lämnat laget, skrivit på för sin moderklubb och debuterat i damettan.

Skadeläget inför den viktiga hemmamatchen mot TPS är oförändrad då förutom Jessica Ayers även Jillian McVicker och Sabina Wallis fortfarande är borta där Jill är den som är närmast comeback och troligen i spelskick till bortamatchen mot Åland United nästa helg.


   
Mera nyheter
Damer
«  September   »
Kategorier