IFS - IK Myran   0 - 5

Åvallen N

3 poäng och Hat-trick på Åvallen.

Myrans herrar fortsätter att ånga på och på torsdagkväll åkte laget iväg för att hämta hem ytterligare 3 poäng från fina Åvallen i Purmo.

Det var premiär på naturgräs på torsdagen när matchen visslades igång på Åvallen i Purmo. Det var en stor publik i den fina träläktaren och även många bortasupportrar hade tagit sig till Purmo, Myran tackar!

Matchstarten såg ut som man kan tänka sig på en våt, mjuk naturgräsplan. Det var många rensningar, långa bollar och svårt att ana bollens studs på gräset, och det kändes att detta gynnade hemmalaget mest.
Men trots detta behövde Myran inte kämpa länge för att få första utdelningen. I 12e minuten spelade Nicholas Enroth igenom Robert Dahlbacka ensam mot målvakten. Robert gjorde här inga misstag utan rullade enkelt bollen förbi Målvakten utan några problem.

Efter detta var det svårt för Myran att skapa fler chanser då sista uppspelningarna inte riktigt lyckades. Då tog Standard vara på sina möjligheter och fick en del lägen, bla. fick de en friläge ensam mot Valter men Valter räddade och tog en hel del viktiga räddningar under första halvlek.

Första halvleken slutade med Myrans 1-0 ledning.

I den andra halvleken började det ta sig bättre för Myran samtidigt som Standard kanske började tröttna en aning.
i 56e minuten fick Marlo Brännkärr krigat till sig en långboll som han delade vidare åt Max Högnäs ensam mot målvakten. Liksom Robert gjorde Max inga problem av detta heller utan rullade bollen förbi målvakten till 0-2.
Och ifall Högnäs första mål var klass, så skulle han höja ribban ytterligare en aning i 67e minuten. Valter slog ett långt utspark till höger över Motsåndares backlinje, Max spurtade från vänstra sidan av plan, trots motståndarens 60 meters försprång, förbi alla, lade sista backen som fanns i närheten "på kaffe" och avancerade från höger kant, och utanför 16 meters området beslöt Max att lobba bollen över målvakten in i målet i vänstra hörnet.
0-3 och matchen kändes klar, Standard lyckades inte med mycket mer framåt och Myran fick bygga på fler chanser.

Under andra halvlek fick spelarna och planet en regnskur över sig.

I 71a minuten slog Olli Nylund en inlägg till bortre stolpen som Marlo Brännkärr nickade in i mål.
Kort där efter var Max Högnäs fram igen och fullbordade sin Hat trick.

Matchen slutade 0-5 och Myran förlängde sin segersvit ytterligare, återstår att se hur länge den håller i.
Nästa Torsdag gästas Myran av K-pallo och matchen spelas i Kronoby.

YOGI!

//MMT

Statistik
IFS

0 - 5

(0-1)
12'MaaliDahlbacka Robert
12'MaalisyöttöEnroth Nicholas
56'MaaliHögnäs Max
56'MaalisyöttöBrännkärr Marlo
67'MaaliHögnäs Max
71'MaaliBrännkärr Marlo
71'MaalisyöttöNylund Olli
77'MaaliHögnäs Max
77'MaalisyöttöEnroth Nicholas