24
JUL
09.00
Tytöt 10/11, D-12 Girls Taso 2 (-10)

ONS - IK Myran Myran   1 - 0

Santahaka/Caravanlandia 4

Silver i Kokkola cup 2022

Kokkola cup-helgen bjöd på stor spänning och rejäl framgång för Myranflickorna. Efter fem gruppspelsmatcher och en semifinal stod det klart att vi får spela final mot ONS på söndag morgon kl 09.00 på Sandhagen.

Vår turnering kunde inte ha börjat bättre än den gjorde. På torsdagen spelade vi två matcher. I första matchen mot TUS sopade vi rent och resultatet skrevs 7-0 till Myrans favör. Följande match, som vi spelade mot HauPa, vann vi 6-0.

På fredagen var flickorna av någon anledning nervösa, och det egna spelet kom inte riktigt igång före andra halvlek. Lapuan Virkiä (som senare tog brons i turneringen) kunde ta hem segern i den första matchen för dagen med 0-1. Till de två följande matcherna var det helt andra flickor som steg in på planen. Vi vann OHF 1-0 och PaiHa 3-0.

Efter fyra segrar och en förlust blev vi tvåa i vår grupp och på lördag skulle vi således spela semifinal mot KaaPo musta, bekanta från fjolårets turnering. Det var nervöst före matchen, vi visste ju vad som stod på spel, men det försökte vi tona ner och med inställningen att det är som vilken annan match som helst vann vi med 3-0.

Glädjen över finalplatsen var stor, glädjetårarna rann! Vi hade kämpat oss till final!!

På söndag morgon kl 09.00 tågade ett riktigt nervöst IK Myran in på Sandhagens plan. Vi startade matchen övertygande och hade spelövertaget så gott som hela matchen. Tyvärr hade vi inget flyt med avsluten den sista finaldagen, vi kom överlag till få målchanser trots speldominans. Stundvis lät vi motståndarna komma med i matchen och i de sista spelminuterna fick ONS en hörna som nickades direkt i mål. Vi försökte pressa in bollen med ren vilja, men den ville inte gå vår väg. Bollen är som vi alla vet rund, och den som gör mest mål vinner.

Flickorna blev förstås ledsna, och många tårar vattnade Sandhagens gräs denna dag. Efter att en tid förlöpt sedan turneringens slut och den lite bittra eftersmaken lagt sig kan vi njuta av andraplatsen. Vi är en erfarenhet rikare och lagsammanhållningen är på topp.

Vi vann en silvermedalj i årets Kokkola cup. Och med målskillnaden 20-2 på 7 matcher kan vi åter igen konstatera att det är få som lyckas ta sig förbi vårt försvar. Därför belönades också målvakten Fiina och backarna Silja, Siri och Matilda med motståndarlagens vimplar för sina insatser under turneringens gång.

Alla våra 14 spelare har under turneringen gjort en utomordentlig insats. Vi kan vara stolta över att ha kommit så långt som att ha fått en silvermedalj runt halsen. Kokkola cup-silver finns inte i alla Nedervetilhem!

Turneringen gav mersmak, och nästa år får vi komma tillbaka ännu starkare och försöka med det som inte riktigt lyckades i år!

Måndag 1.8 inleds höstomgången i distriktsserien på hemmaplan mot Esse IK!


Statistik
ONS

1 - 0

(0-0)

Lagets aktuella matcher

Inga matcher
Matchlista

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com