IK Myran Myran - LoVe  2 - 1

Träningsplan N A

Två matcher och sex poäng senare

Sedan senast publicerade matchrapport har vi hunnit spela två seriematcher.

Förra veckans match mot K-Pallo spelades i Kalajoki. Vi lyckades igen täcka upp försvarsmässigt och med Ennis och Ellinors mål fick vi åka hem med en vinst i bagaget. Resultatet när slutsignalen ljöd skrevs 0-2.

Ikväll var det LoVes tur att besöka Nedervetil. Vi var beredda på en jämn och tuff match - det brukar det vara mot Lochteålaget. Ikväll var det förutom tufft spel också en del fysiskt fult spel som domaren tyvärr i de allra flesta fallen valde att låta passera. Bland annat hade vi en rätt solklar straffsituation då Hilda blev nermejad i straffområdet som förbisågs.

Trots frustrationen över domsluten och motståndarnas stundom fula spel och prat på planen kunde vi behålla fokus och koncentrera oss på matchen. En eloge till flickorna som inte föll in i samma spel och uppförande! Vi vann också Fair play-priset i denna match.

I första halvlek fick Ida till en riktig fullträff då hon sköt in vårt första mål. I första halvlekens sista minut fick Jill en frispark med sig ur en duell och hon satte bollen säkert i mål från 20 meter.

I andra halvlekens början kom LoVe igenom vårt försvar och de kunde reducera till 2-1. Det resultatet stod sig till slutet av matchen. Vi hade några skott på mål som gick strax förbi men spelmässigt var det en ganska jämn match. Fint passningsspel gav vi också stundvis prov på, och det som vi tränat - att lugna ner, hitta varandra på planen och röra oss utan boll börjar förekomma allt mer.

Fint kämpat flickor!

Nästa torsdag spelar vi hemma mot KPV/-11 kl 18.30.

Statistik

2 - 1

LoVe
(2-0)
26'MaaliFinell Ida
36'MaaliBäckström Jill
49'MaaliYrjänä Milla