Tytöt 10/11, T12 Kakkonen

KPV/-11 - IK Myran Myran   1 - 2

Santahaka TN A

Revansch i Karleby

På tisdagskvällen intog vi i kall blåst Sandhagens konstgräsplan. För motståndet stod KPV/-11. Senast vi spelade mot KPV lyckades de ta hem vinsten med en knapp 2-1 seger, ikväll var det vår tur att plocka hem poängen med samma siffror.

Vi har de senaste matcherna haft smärre problem att få igång vårt eget spel, vi har varit stillastående och inte aktivt jobbat för att vinna bollen. Ikväll var inställningen en annan hos flickorna och det syntes både i spelet och på resultatet.

Jill inledde starkt i anfallet och i den 14:e minuten lyckades hon efter en hel del returer peta in bollen i mål. Ställningen i pausen skrevs 1-0 till vår fördel. KPV hade ett farligt skott i första halvlek som Fiina fick fingrarna på och räddade.

I andra halvlek inledde vi lite darrigt, men kom snabbt igen. I 54:e minuten blev Julia, som gjorde en fin insats på planen ikväll, frispelad framför mål och satte bollen via vänstra stolproten i mål. I sista spelminuten lyckades KPV kontra och göra 1-2, så skrevs också slutställningen.

Domaren, som gjorde en bra och stabil insats, hade kommit över två gröna kort som han delade ut. I vårt lag gick det gröna kortet välförtjänt till Silja.

Vi kan konstatera att vi är starkt på väg tillbaka igen efter vår lilla formsvacka. Redan på torsdag testas vi igen, då på bortaplan mot Esse IK. Vi tar vid då där vi slutade idag!

Statistik
KPV/-11

1 - 2

(0-1)
14'MaaliBäckström Jill
54'MaaliLindell Julia
69'MaaliNieminen Ine