Tytöt 10/11, T12 Kakkonen

HK - IK Myran Myran   0 - 3

Lämpö Areena TN A

Tre poäng i Haapajärvi

Första distriktsseriematchen spelades i ett vårvintrigt Haapajärvi. Planen var nyskottad vid matchstarten och lagom till andra halvlek blev det strålande solsken.

Vi inledde matchen aningen svajigt, men ett anfall med avslut av Ida ledde till självmål i den elfte minuten. I slutet av första halvlek var Silja alert och erövrade bollen av målvakten i straffområdet. Hon placerade bollen säkert i mål.

I pausen skrevs siffrorna 0-2.

HK:s passningsspel var väl inövat och stundvis rörde motståndarna till det ordentligt framför vårt mål. Vårt försvar gjorde dock inga misstag och städade gång på gång rent framför eget mål.

I andra halvlek blev Ellinor framspelad av Milla och 0-3 var ett faktum. HK kom hårt mot slutet och hade några farliga målchanser men vi hade turen och stolparna på vår sida.

Vi kommer hem med 3 poäng i bagaget och kan konstatera att vi fick bästa möjliga start på serien. Bra kämpat flickor!

Statistik
HK

0 - 3

(0-2)
32'MaaliPulkkinen Silja
42'MaaliOllqvist Ellinor